Krediler

Halk Bankası Eğitim Kredisi 2020 – 100 Bin TL’ye Kadar

Eğitim masraflarınızı karşılamakta zorlanıyorsanız Halkbank'ın eğitim kredisi kampanyasından faydalanabilirsiniz. Bu yazıda kampanya hakkında birçok ayrıntıya değindik. Detaylar aşağıda...

Sponsorlu Reklamlar

Halk Bankası da eğitim kredisi veren bankalar arasında yer alıyor. Okul, kurs, dershane giderleri gibi eğitim masrafları için tüketicilere ihtiyaç kredisi veriliyor. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrencilere de bu kapsamda eğitim kredisi verilebiliyor.

Halk Bankası Öğrenci Kredisinin özellikleri nelerdir?

Öğrenciye ihtiyaç kredisi sağlayan bu ürüne 60 aya kadar vade yapılmaktadır. Bu kapsamda Halkbank en fazla 100.000 TL kredi vermektedir. Halkbank eğitim kredisi dosya masrafsız ya da masraflı olarak kullanılabilir. Dosya masrafsız eğitim kredisi faizi daha yüksektir:

Halkbank eğitim kredisi faizi ne kadar?

Halkbank öğrenci kredisi faizi aylık %1,05’ten başlamaktadır. Dosya masrafsız öğrenci kredisi kullanmak isterseniz faiz oranı %1,10’a çıkarılıyor. Müşteriye yansıyan toplam maliyetini incelediğimizde en uygun eğitim kredisini Halkbank’ın verdiğini söyleyebiliriz.

Halkbank öğrenci ihtiyaç kredisi masrafları

Eğitim kredileri, ihtiyaç kredisi özelliğindedir. Bu sebeple eğitim kredisi ve ihtiyaç kredisi masrafları aynıdır. Halkbank eğitim kredisi masrafları şunlardır:

  • Kullanacağınız Halkbank okul kredisi miktarının binde beşi kadar kredi tahsis ücreti alınmaktadır. Dosya masrafsız okul kredisi kullanmak isterseniz kredi tahsis ücreti alınmamaktadır.
  • Banka ve Sigorta Muamele Vergisi, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu gibi aylık faiz tutarı üzerinden hesaplanan vergiler, öğrenci kredisinden de alınır. BSMV kapsamında Halkbank öğrenci kredisi aylık faiz tutarının yüzde beşi kadar; KKDF kapsamında Halkbank öğrenci kredisi aylık faiz tutarının yüzde on beşi kadar vergi alınmaktadır.
  • Halkbank okul kredisi kullanacak olan müşterinin hayat sigortası yaptırması gerekiyor. Bu noktada hayat sigortası prim ücretleri de Halkbank okul kredisi masrafları arasında yer alıyor.
  • Öğrenci ihtiyaç kredisi kapsamındaki ürünün örnek maliyet tablosu aşağıdaki gibidir:

Örnek ödeme tablosuna buradan ulaşabilirsiniz: https://www.halkbank.com.tr/tr/bireysel/krediler/ihtiyac-kredileri/egitim-kredisi.html

Halkbank Hangi Masraflar için Eğitim Kredisi Verir?

  • İlk okuldan lise son sınıf çağına kadar olan öğrencilerin; bütün okul masrafları için eğitim kredisi veriliyor. Örn: spor okulu, yaz okulu ve çeşitli kurslar vs (Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli olmak şartıyla)
  • Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki eğitim masrafları için de kredi veriliyor.
  • Kısacası aklınıza gelebilecek bütün eğitim-öğretim konulu masraflar için Halkbank’tan finansman kullanabilirsiniz.

Kimler öğrenci kredisi kullanabilir?

Halkbank eğitim kredisinden, öğrenci velileri (veya yakınları) ve öğrenciler faydalanabilir. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler de Halkbank’tan bizzat eğitim kredisi kullanabilirler. 18 yaşından küçük öğrenciler kredi kullanamazlar.

Halk Bankası eğitim kredisi başvurusu

Halk Bankası eğitim kredisi başvurusu sadece Halkbank şubeleri üzerinden alınıyor. Eğitim kredisi başvurusu için gereken belgelerle şubelere müracaat ediniz.

Halkbank öğrenci ihtiyaç kredisi için gerekli belgeler

Halkbank öğrenci kredisi başvurusu için şubelerden istenen belgeler şunlardır:

  • Kimlik,
  • Gelir belgesi
  • İkametgah belgesi,
  • Eğitim masraflarını gösteren ve ilgili kurumdan alınacak olan proforma fatura ve aşağıdaki örnekteki gibi bir belge istenmektedir.

Mutlaka İnceleyin: Akbank’ın eğitim kredisi hakkında bilgi almak isterseniz https://yatırımhaber.com/akbank-egitim-kredisi-2017/ bağlantısına tıklayınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu